Monday, June 29, 2009

~.:ziaRaH fEmiLy aNgkat:.~

salam~

HiLaNg
19 JuN 2009~jumaat

ape yg berlaku pada tarikh itu??huhu~

1. Hilang Stress

> stress selame 2 minggu mnyiapkan report praktikal telah hilang sejurus aku menghantarnya ke department dgn sepenuh hati yg berbunga bahagia (^_^)v








2. Hilang cermin mata

>erm, kejadian itu berlaku ketika aku dan mmber aku, nafisah dlm perjalanan ke Baling, Kedah utk ziarah femily angkat kami berdua..kami menaiki bus pd pkul 12tghmlam. Dlm bus yg sejuk, dimalam yg gelap dan perjalanan yg jauh itu mnyebabkan kami tidur dgn penuh kelenaan. sesampainya di stesen bus, aku terjaga sbb ayah angkat call tnye dh sampai mana..aku yg mamai2 trcari2 spek mata aku yg tetibe hilang!pergh, dlm kalut2 meraba2 bawah kusi, sedar2 sume penumpang dah xde. panik!!tapi..alhamdulillah, akhirnya jumpe jugak spek itu yg terperosok dan tersorok.huhu~


3.Hilang arah

>turun aje dari bus, pkul 4.30pagi tu, kami trkejut bile mndapati penumpang yg ramai tadi sudah hilang nth kemana.sunyiii ajee stesen bus tu..'alamak, tersalah turun stesen ke kite nih??'ayah angkat call kata dia tgh tunggu kami kat blkg bus nih! erk, alamak bus mane plak??padahal bus ktorg td dah bertolak balik dah. yg tinggal kami je!!waaa~camne leh sosat nihh..dah le golap bonar tempat tuh!!kami kehilangan arah dan hanya mampu berserah aja..uhukk..zikir+ selawat+doa muga Allah pelihara kami dan beri peunjuk arh utk keluar dr kegelapan tempat itu..alhamdulillah, akhirnya kami jumpe balai polis dan ayah angkat~~syukur!


DuRiaN

sampai jugak kami ke umh femily angkat kt Kg Ulu Bakai, Kuala KetiL tu..waaa~best!!sejukkk+ segarrrnya udaraa!!nyamann..

pagi2 selepas breakfast ayah n mak angkat dh bawak kami berdua g pasar siang..shopping kt pasar!!waa~bestttnyaa..murah2..borong buah durian lak..7biji=Rm 10??perghh, biar benar??haha..itulah yg sebenarnyaa!!mlmnye pulak, mak angkat wt kenduri makan pulut durian..sungguh meriahh..waa~~

4 comments:

mira azmira said...

ayo....sdapnye nmpak lauk2 tuh..nak rasa gak..hukhukhuk....

~~PErJaLanan HiDupKU~~ said...

kak miraaa!!!!!!!
hehe...
sedap mata meLihat..
sedap lagi Lidah merase...
mmg sedapppp!!!

my heart~.. said...

ehhhh...........MURAHNYA.....!!!!

huwaaa...bestnyerr.....

tp,kan kitak sik makan durian?? hohoho....gi mana kitak menahan bau durian itu bah??

hehehe...sepatutnya kamek pun patut berada di situh bah....hahaha....xpa2....nmpknya kitak lah pengganti kamekk....

..makan durian bestt..teringat makan durian ngn abah n kak yung....dkt KL..tokyah jd pemerhati je...n blanje kitaorg makan..huhuhu..alhamdulillah..~

my heart~.. said...

baik sungguh hatinyaa....gi mana keadaan nya sikarang bah??

wndu bangat~

nak balikk RAYA....*huwaaa*